zondag 3 februari 2019

Themabrief: 4 februari 2019!

Beste ouders

Morgen starten we met een nieuw thema: lekkere gezonde groentjes!

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding groenten

Wat zijn onze opdrachten:

creatieve activiteit: wortel knutselen. De kls knn het loof en de wortel inkleuren. De kls knn alles uitknippen. De kls knn de wortel en het loof aan elkaar kleven.

denkacitiviteit: spel: Bunny hop. De kleuters begrijen de spelregels. De kleuters knn tellen op de kaartjes hoeveel stappen ze moeten nemen. De kleuters knn evenveel stappen nemen. De kleuters knn draaien aan de wortel als ze het kaartje trekken.

manipulatie:1: plastieken groenten wassen:  De kleuters knn schuim maken! 1 kleuter kan afwassen/ 1 kleuter kan afdrogen. De kleuters knn de rollen omdraaien.

2: veggie-pizza maken met brooddeeg. De kleuters knn brooddeeg uitrollen met de deegrol. De kleuters knn groentjes leggen op de pizza.  De kleuters knn met een roller pizzastukken snijden.

3: bloemkool maken: De kls knn groene repen knippen. De kls knn met krantenpapier een en lijm een bol maken. De eindlaag is wit papier. De kls knn de bol op de groene geknipte bladen leggen.

4: aardappelzakspringen: de kleuters knn plaats nemen in de zakken. De kleuters knn van de ene streep naar de andere springen. De winnaar mag met de hoed springen!


taalactiviteit: boekenhoek. We maken het gezellig met de kussens en groenteknuffels. We lezen tussen de knuffels en kussens een boekje.

poppenhoek: winkelspel: de kls knn groentjes kopen/verkopen in de winkel. De kls knn de groentjes in zakjes stoppen. De kls knn met de groentjes een lekker gerechtje maken in de poppenhoek.

blokkenhoek: we maken bakjes met de grote blokken om de groenten in te leggen.

Dat wordt een hele leuke week 😊

Tot maandag iedereen!!!!!!

Groetjes

Juf Evelyn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten