zondag 10 februari 2019

Themabrief 11 februari 2019


Hallo iedereen
Vanaf maandag werken we nog een weekje rond: lekkere gezonde groentjes!


Afbeeldingsresultaat voor afbeelding groenten


Wat zijn onze opdrachten deze week:

creatieve opdracht: we knutselen een prei met een keukenrol. We rollen donkergroen papier op en stoppen het in de geschilderde keukenrol. Onderaan de rol kleven we stukjes witte wol.

denkactitiviteit: boodschappenlijstjes lezen en zakjes vullen: de kleuters knn lezen en tellen wat er op de lijstjes staat. De kleuters knn de zakjes vullen met evenveel materiaal.  De kleuters knn zorgzaam met de groenten omgaan;

manipulatie:1: de voelballonnen. De kleuters voelen aan de verschillende ballonnen. De kleuters knn de dezelfde voelballonnen bij elkaar leggen. De kleuters knn verwoorden wat ze gevoeld hebben.

2:zandbak: knikkers en buizen. De kleuters knn de verschillende buizen vast zetten in nat zand. De kleuters knn de knikkers laten rollen door de buizen. De kleuters komen tot samenspel.

3: bordtekenen: de kleuters knn op grote bord tekeningen maken van groenten. De kleuters knn de tekeningen inkleuren met de krijtjes. De kleuters knn daarna de tekening wegvegen.

4: selfies maken in de klas van het hoekenwerk: 2 kleuters knn rondgaan in de hoekjes en selfies maken

poppenhoek: snijden van snoeptomaatjes. De kls knn  5 tomaatjes uit de frigo nemen. De kls knn de tomaatjes in 2 stukken snijden. De kls leggen de tomaatjes op een toastje. 

taalhoekje: wat lust ik/ niet. De kls knn aan de hand van een emoticon aanduiden wat ze graag eten/niet graag eten.

memory van groenten: de kleuters knn zich houden aan de spelregels. De kleuters knn 2 dezelfde prentjes vinden

Bouwhoek: zie vorige week.
Vele groetjes

Juf Evelyn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten