zondag 9 februari 2020

Themabrief maandag 10 februari 2020

Beste ouder(s)

Vanaf morgen werken we nog een weekje rond " het weer"! De weerman/vrouw voorspelt morgen een winderige dag!

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding het weer


Wat zijn onze opdrachten:

creatieve activiteit: we schilderen onze heldencape in een aba patroon. We kunnen de verf mooi doseren op onze cape.

denkactiviteit: aanduiden winterkledij. De kls knn de met een stift de winterkledij omcirkelen. De kls zien dat we in de zomer hetzelfde kunnen dragen als in de winter: bijvoorbeeld: een zonnebril/regenlaarsjes

manipulatie: inkleuren zonnebril: de kls knn hun bril inkleuren met een fluostift. De kls knn met een pipet regendruppels laten druppelen op hun bril.

zandbak: zie vorige week.

weerkalender maken: de kls knippen hun gekleurde weerplaatjes uit. De kls knn ze op de schijf kleuren. De kls knn de pijl in het midden samen met de juf bevestigen.

taalactiviteit: de kls knn hun beginletter van hun voornaam inkleuren. De kls knn eerst over de zwarte lijnen van hun letter gaan.

poppenhoek: De kls knn potjes vullen met deegwaren. De kls knn het passend deksel op het potjes vinden bijv: op deksel cijfer 4 , we zoeken het potje met 4 bollen, we vullen het potje met 4 deegwaren. We zetten het potje mooi op de keukenkast.

bouwhoek; we maken een constructie met stokjes en bekers. We bouwen een stabiele constructie. We werken samen/overleggen samen.

Tot morgen iedereen

Vele groetjes
Juf Evelyn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten