zondag 15 december 2019

Themabrief maandag 16 december!

Beste ouder(s),
Afbeeldingsresultaat voor afbeelding kerst

Nog een weekje en het is al kerstvakantie!
De weken zijn al voorbij gevlogen! De kleuters hebben vorige week heel hard hun best gedaan om alles bijna af te hebben! De juf is heel fier!

Donderdag is het kerstfeest in klas!
Daar kijken we ook al naar uit!

Wat zijn onze opdrachten deze week:

creatieve activiteit: we schilderen een kerstboom met mooi kerstballen erin. We komen tot de vorm van een driehoek. Wanneer de driehoek droog is schilderen we mooie kerstballen met een slinger erin.

opvoedend spel: we knippen de stroken van de driehoek uit. We maken met de stroken een kerstboom. De langste strook onderaan, de kortste bovenaan. We kleven mooie sterren op de kerstboom.

manipulatie: we maken met de plasticine kerstballen en leggen ze op de kerstboom. We gebruiken de juiste kleuren. Er worden geen kleuren gemengd. We rollen ook fijne worstjes. Die gebruiken we als kerstslingers.


denkactiviteit: we maken met stokjes een grote kerstboom. We leggen de stokjes op de voorbeeld kaart of ernaast. We gebruiken glitterpomponnetjes om te versieren.

poppenhoek: zie vorige week.

bouwhoek: we bouwen een toren even hoog als de kerstboom. We gebruiken een stoeltje om hoger te knn bouwen. We overleggen samen.

Vele groetjes

juf Evelyn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten