vrijdag 8 maart 2019

Themabrief 11 maart 2019!

Hallo allemaal,
Na een deugddoende vakantie vliegen we er terug in!
De Lente is in aantocht en we bereiden ons voor met het thema: bloemen!
Narcissen, tulpen, Hyacinten... we gaan ze allemaal ontdekken.
Afbeeldingsresultaat voor lentebloemen  
Ook in de hoekjes staat er heel wat te gebeuren:
Creatieve opdracht: We maken ons paasmandje! We kiezen verschillende kleuren verf en doen deze op de knikkers. We kunnen met de doos heen en weer schudden zodat ons blaadje vol met verf is. 
Denkactiviteit: De kleuters kunnen een prent inkleuren volgens een opdracht. De kleuters kunnen aflezen welke figuren in welke kleur moeten.
Manipulatie: 
1) De kleuters kunnen verschillende lichaamsdelen uitprikken. De kleuters kunnen dicht bij elkaar prikken zodat de delen gemakkelijk uit het blaadje kunnen. 

2) Bloemen zaaien: De kleuters kunnen kijken naar het stappenplan en kunnen de stapjes juist uitvoeren. Ze kunnen de pot vol met potgrond doen met hun schopje, daarna een gaatje maken en de boon erin stoppen. Als dit klaar is mogen ze de potgrond besprenkelen met water. 

3) Bordtekenen: De kleuters kunnen vrij of naar opdracht een bloemenveld tekenen op het tekenbord. De kleuters kunnen de bloemen inkleuren.

Winkelspel: De kleuters kunnen zich inleven in de rol van koper of verkoper. De kleuters kunnen bloemen kopen of verkopen in de bloemenwinkel. Ze kunnen de bloemen betalen met het speelgoedgeld.

Constructiespel: De kleuters kunnen met Clics een bloem maken. De kleuters kunnen blokken op het patroon leggen en deze blokken correct vastmaken aan elkaar. 

Wie bloemen heeft mag deze altijd meebrengen naar school!
Groetjes!
Juf Evelyn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten