zondag 20 januari 2019

Themabrief 21 januari 2019!


Hallo iedereen,



Tjoepke is terug naar zijn vertrouwde plekje waar hij kan genieten van het mooie vrieslandschap en af en toe een straaltje zon.

Vanaf deze week starten we met het thema: “Het weer”.



We kijken door de ruiten en vertellen over het weer daarbuiten. Zien we de zon? Of zien we wolken? Hangt er veel mist? Of is er regen? Is het erg koud? Of valt er wat sneeuw?

Alle weertypes komen aanbod.

En als we de weerman mogen geloven, krijgen we deze week zelf wat sneeuw! Misschien kunnen we dan wat genieten van wat sneeuwpret.



Ook de hoekjes zijn terug aangepast:


Creatieve: We maken een regenmannetje uit klei; We rollen een worst en kunnen daarna een hoofd, armen en benen uit het lijfje duwen. Met tandenstokers kunnen we oogjes, neusje en een mond tekenen. 


Denkactiviteit: De kleuters kunnen de weerkaartjes in de juiste kleur kleuren. En dit alles mooi binnen de lijntjes kleuren.


Manipulatieactiviteit: 1) computerspel: de kleuters kunnen een blanco prent inkleuren door gericht te klikken met de muis. 


2) Prikactiviteit: De kleuters kunnen de pijl uitprikken voor de weerkalender. Ze kunnen mooi op de lijn prikken.


3) Ballonnen omhoog laten in de lucht: De kleuters kunnen om ter langst hun ballon in de lucht houden door hun handen / voeten te gebruiken. 


Poppenhoek: De kleuters kunnen luisteren naar de geluiden van het weer. De kleuters kunnen zich inleven in de verschillende weertypes en juist reageren op de geluiden. Regenen = onder de paraplu en regenlaarzen aandoen, Onweer= onder de tafel, Zee= zonnebril en onder de parasol, wind= muts en sjaal aandoen. 


Denkactiviteit: puzzels maken volgens niveau.


Constructiespel: weerpictogrammen naleggen op de mat met behulp van blokken.



Ziezo, het wordt terug lekker druk in onze klas! 

Niet vergeten: Dinsdag 22 januari gaan we terug zwemmen!

Groetjes,

Juf Evelyn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten