zondag 4 november 2018

Themabrief: maandag 5 november 2018

Beste ouders

Na een deugddoende vakantie vliegen we er morgen terug in!
We werken rond het boek "Elmer de olifant", alle kleurtjes van de Regenboog!

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding Elmer

Wat zijn onze opdrachten

creatieve activiteit: mengen van kleurtjes. De kleuters  knn de handen van de vriendjes inschilderen in 2 kleurtjes. De kleuters knn de handjes wassen met de verf. De kleuters knn zien dat 2 kleurtjes mengen een nieuw kleurtje geeft! De kleuters maken een afdruk op papier.

denkactiviteit:1:  figuren nabouwen met gekleurde ijslollystokjes. De kleuters knn kijken naar de figuur. de kleuters  knn de figuur naleggen op papier met dezelfde gekleurde stokjes. De kleuters knn de stokjes lijmen.

2: memory kleur en hoeveelheid: De kindjes kunnen dezelfde kleur en hoeveelheid zoeken. De kleuters kunnen zich aan de spelafspraken houden en hun beurt afwachten.

manipulatie: uitprikken van Elmer de olifant. Gaatje waar de slurf moet ook uitprikken. We stoppen onze vinger door het gaatje(vinger wordt de slurf). Elmer wordt nog mooi ingekleurd.

poppenhoek: we spelen met gekleurde zonnebrillen. Groene, roze, blauwe, gele glazen. We spelen en zien alles met een andere kleur.

taalactiviteit: gezelschapsspel: de pauw krijgt gekleurde veren. We gebruiken 2 dobbelstenen. 1 met getalbeeld tot 3, de andere met kleuren. We houden rekening met kleur en getal. We nemen het juiste veertje. We houden ons aan de spelregels.

bouwhoek: logicablokken. We leggen figuren na die de juf gemaakt heeft/ of leggen ze na vanop de afbeelding.


Tot morgen iedereen

Vele groetjes
Juf Evelyn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten