zondag 11 november 2018

Themabrief 12 november.

Hallo iedereen

Morgen werken we nog een weekje verder rond "kleurtjes"

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding kleuren

wat zijn onze opdrachten:

Creatieve activiteit: we stempelen allemaal verschillen kleurtjes door elkaar. We doen de stempelbeweging! We wrijven niet.

Opvoedend spel: Diagram: De kleuters kunnen de prenten op de juiste plaats in het rooster leggen. juiste vorm/ juiste kleur.

Denkactiviteit: blokken sorteren van klein naar groot. De kleuters kunnen de prentjes uitknippen. We leggen de toren van klein naar groot. We kleven de prentjes mooi tegen het randje van het karton.

Manipulatie: 1: Gekleurd water maken met crêpe-papier. We roeren met de klopper door het water. We halen daarna de stukken papier eruit. We vullen flesjes/bekertjes met gekleurd water. We gebruike trechters/pollepels.

2: Kralenplankjes: We leggen de parels op de juiste plaats en maken een mooie kader op de kralenplankjes.

3: Blokken rijgen volgens een patroon. We leggen de eerst de kralen zoals op de voorbeeldkaart. Daarna rijgen de we ketting met de juiste kralen in de juiste volgorde.

4: computer: vormo-spel: we maken dezelfde toren als het voorbeeld. Juiste vorm en dezelfde kleur.

Poppenhoek: We spelen klasje. De kleuter die juf is doet de attributen juf Evelyn aan. We spelen de kringactiviteit: toren van klein na groot, na. Iedereen komt aan de beurt!

Blokkenhoek: combi-steck: we maken mooie gekleurde bloemen. We stoppen ze in een vaasje.

Vele groetjes
Juf Evelyn 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten