zondag 7 oktober 2018

Themabrief: 8 oktober 2018


Hallo iedereen

Vanaf maandag  werken we nog een weekje verder rond "Pompoenen"
Afbeeldingsresultaat voor afbeelding pompoenen

Wat zijn onze opdrachten:

creatieve activiteit: 1: we schilderen onze pompoenen uit klei met onze vingers. We doseren de verf! Er mag maar 1 vingertje met verf zijn.

2: schilderen van een grote pompoen op ons groot karton. De kleuters kunnen gras schilderen, de kleuters kunnen daarna een pompoen erin schilderen.


manipulatiespel: 1: tekenen met toverpapier: we gaan met onze stiften over de tekening op het toverpapier. We gebruiken verschillende kleurtjes.

2: zandbak: zie vorige week.

3: hamertje tik: de kleuters kunnen met de verschillende figuren een kindje maken. De kleuters kunnen de nageltjes mooi in de figuurtjes kloppen. De kleuters knn bij het opruimen alles mooi sorteren.

taalhoekje: prentjes sorteren van pit tot pompoen. We leggen de prentjes in chronologische volgorde. We hangen de prentjes met de wasknijper op.

poppenhoek: we maken pompoensoep. We maken met plasticine balletjes voor in de soep. De balletjes mogen alleen in de soepketel. Nergens anders.

bouwhoek: we maken een toren van bordjes en bekers zo hoog mogelijk. We letter erop de bekers mooi het midden staan voor de stabiliteit.

Vele groetjes

juf Evelyn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten