zondag 30 september 2018

Themabrief 1 oktober: pompoenen.

Dag mama's en papa's!

Vanaf maandag werken we het BC: '
POMPOENEN' uit in de klas.


We vertrekken vanuit het prentenboek: 'De groene pompoen':
 een pompoen die maar niet oranje werd. Naarmate hij groter werd, voelde hij zich meer en meer en buitenbeentje. Toen het herfst was, verdwenen zijn broertjes van het veld. De groene pompoen bleef eenzaam achter. Zou hij ooit gelukkig worden? Een ontroerend prentenboek over anders zijn en erbij horen.
Wat zijn onze opdrachtjes:

Creatieve hoek: we stempelen met oranje verf kleine pompoenen rond ons blaadje. we maken een pompoenen kader. We maken maar 1 vingertje vuil. 

denkhoek:1: knip- en plakwerkje: welk dier zit er verstopt onder de pompoen. We knippen de diertjes uit en kleven ze naast de juiste pompoen.
2: tellen. We tellen de pompoenen op ons blaadje. We kleven evenveel pompoenen ernaast. Begrip evenveel wordt ingeoefend!

manipulatiehoek:
1: zandbak: we zeven zand en halen de kleine steentjes eruit. We stoppen de steentjes in een potje.

2: klei: we maken 3 pompoentjes met de klei.  We maken bolletjes en duwen er dan zachtjes op.
3: pompoenrace in de gang: we leggen een pompoen in de kruiwagen en leggen een parcourtje af in de gang.


poppenhoek: verstoppertjes met de pompoen. De kleuter die de pompoenenmuts heeft mag de pompoen verstoppen.  De andere kleuters zoeken. Iedereen mag de pompoen eens verstoppen. De kleuters duiden op symbooltjes aan wie er al een pompoen verstopt heeft. Stempeltjes op symbolenblad plaatsen.

Taalhoek: : boekenhoek: informatieve boeken rond pompoenen. De kleuters kunnen samen in de nieuwe boeken van de bib lezen.  We dragen zorg voor de boeken.

bouwhoek: we maken verschillende bakjes voor de pompoenen. We maken evenveel bakjes als pompoenen. We meten en passen. 

Vele groetjes,
Juf Evelyn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten